Zorgverleners vertellen

Voor de ontwikkeling van onze producten werken wij nauw samen met zorgverleners uit de praktijk. Met die expertise kunnen wij onze concepten nóg sterker te maken!

Wij laten deze zorgverleners graag aan het woord.

Arts in de ouderenzorg, Luc Kemps

Luc Kemps is werkzaam geweest als cardioloog in opleiding, en is inmiddels huisarts in opleiding. Momenteel is hij werkzaam in de ouderenzorg. 

“In verpleeghuizen is er steeds meer aandacht voor het behouden of verbeteren van zowel de mentale als fysieke functies. Dit is geen passief maar een actief proces waarbij er zowel voor de zorginstelling als de bewoners een uitdaging ligt."

"In het verpleeghuis hebben wij een BRYM Table staan. De bewoners geven aan dat ze er met plezier aan zitten en een spelletje spelen. De spelfuncties zijn gemakkelijk te bedienen en de pictogrammen zijn groot genoeg. De tafel heeft ervoor gezorgd dat de mensen uit hun appartement komen en zich naar de gemeenschappelijke ruimte begeven. Ze kunnen zelfstandig een spelletje opstarten en andere bewoners uitnodigen om deel te nemen. De kinderen van de bewoners zien ook een positief effect van de tafel op het gemoed van hun vader of moeder."

"Daarnaast is de Activity Wall een verfijnde manier om bewoners, binnen een afdeling, in beweging te houden. De oog-hand coördinatie en evenwichtsfunctie worden goed geoefend, en het geeft een leuke uitstraling binnen de afdeling. Er zal niet alleen gebruik van gemaakt worden door de ouderen, maar ook zeker door kleinkinderen die dit samen met opa of oma willen doen."

"Ook middels een vast ritueel op de dagbesteding het Inspiration Wheel. De mensen kijken ernaar uit om te mogen draaien aan het rad en zodoende de dagbesteding een wending te geven."

"Bewoners van het verpleeghuis zijn zeer kwetsbaar. Door hen echter op een interactieve manier uit te dagen, op zowel cognitief als lichamelijk gebied, draagt dit zeker bij aan een betere kwaliteit van leven."

"Het is mooi als een zorginstelling dit soort nieuwe technologieën omarmd en zodoende de mensen de kans biedt om vitaal te blijven.”

Eldercare professional helpt oudere vrouw spelen met ISC Swinging top maze

Fysiotherapeut Mattheo van der Horst

Mattheo van der Horst is inmiddels 10 jaar fysiotherapeut en heeft sinds 3 maanden zijn eigen medisch centrum. Klachten worden er multidisciplinair behandeld zo is naast Mattheo er ook een psycholoog, diëtist, podotherapeut en kinderfysiotherapeut gevestigd in het centrum. Mattheo is gespecialiseerd in bewegingsmethodieken voor ouderen.

“Vaak zijn wij erg bezig met 'mooi' ouder worden. Daar doen we veel voor. Vitaal ouder worden is veel belangrijker, maar we zijn geneigd hier minder voor te doen. Vitaal blijven gaat niet vanzelf. Oudere mensen beoefenen vaak geen sport meer, en gaan niet naar de sportschool.''

''Het is daarom van belang om bewegingsmaterialen binnen handbereik te hebben. Door deze in een openbare ruimte, hal of gang van een bejaardentehuis te plaatsen wordt men iedere keer eraan herinnerd wanneer men er langs loopt, en daar zit nu juist de kracht van het doen! Door hier een dagelijkse routine van te maken, blijven mensen soepeler in spieren en gewrichten, en voelt men zich niet alleen zekerder maar ook fitter.''

''Het is natuurlijk van groot belang dat alle materialen veilig zijn. Op oudere leeftijd is men vaak al angstiger dat men valt. Want heeft men eenmaal een negatieve ervaring, dan zal het lastig zijn om er weer opnieuw aan te beginnen. Het mooie van de producten van ISC is dat ze van degelijke materialen zijn en aan de hoogste veiligheidsnormen voldoen.”
 
Mattheo vertelt dat mensen het verouderingsproces te snel accepteren, maar als je dit goed in je dagelijkse routine bijhoudt, kun je volgens hem op je 80e nog wel een marathon lopen!

Ouderen bij een fysiotherapeut, ouderen in beweging